Skat i Spanien – Slaraffenland? Ny partner aftale, Deutsche Bank

Skat i Spanien – Slaraffenland? Ny partner aftale, Deutsche Bank
Skat i Spanien – Slaraffenland?

Det spanske skattesystem er ikke som de danske og giver både fordele og ulemper, hvis man vælger at bosætte sig permanent i Spanien.

Generel om Indkomstskat: Den er op til max 45 procent Marginskat og grænsen er ved 340.000 kr.

Formueskat Fra 0,2 til 2,1 procent. Bundfradrag for formuer under 1.250.000 kroner.

Ejendomsværdiskat
Bosat i Danmark eller Spanien, skal der betales ejendomsværdiskat af den spanske bolig. Satsen varierer fra kommune til kommune (ca. 0,5 procent af boligens handelsværdi). Der skal også betales ejendomsværdiskat til Danmark, hvis du bor i Danmark, men der gives nedslag, så den danske og den spanske skattebetaling tilsammen svarer til almindelig dansk ejendomsværdiskat. Der kan med fordel anvendes et OECD Index – se evt. kommentar fra www.skathttp://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2157158&vId=0

Skat ved salg af boligen
Generelt skal man betale 15 procent i skat af fortjenesten ved boligsalg, når man er bosat i Spanien (der er dog visse undtagelser). Ejer du en feriebolig, skal du betale 35 procent i skat af avancen, når boligen sælges

Beskatning ved udlejning
Vælger du at udleje din bolig, forlanger den spanske stat en bruttoskat på 25 procent af hele lejeindtægten, og herudover skal lejeindtægten beskattes i Danmark efter samme regler som for udlejning af sommerhuse herhjemme – dog med nedslag for den spanske skat.

Selvstændig i Spanien.
Som I DK kan man have et personlig eget firma også kaldet Autonomius. Det er også muligt at lave et anpartsselskab et såkaldt SL. Der er forskelle rent skattemæssigt og det bliver hurtigt kompliceret. Der er virkelig kontrol med mindre firmaer og selskaber i Spanien – der skal laves kvartalregnskab og avance skal straks beskattes med 20%, så har man jo fat i den lange ende. Der laves også momsregnskab og her er det ikke unormalt at revisor ligger lave et opkald til en indkøbsfaktura for checke detaljerne. Korruption må foregå på et højere niveau, da man som normalperson blot oplevere endnu mere kontrol end i Danmark.

Kontakt altid din advokat eller Gestoria for at bekræfte din konkrete situation.
I Spanien har man ofte en advokat eller revisor tilknyttet sin ejendom, da der ofte ligger nogle bestemte regler som skal overholdes i forbindelse med indberetning til Suma, Spanske myndigher med mere.

Kilde ”Penge og Privat Økonomi 2016

Ny Partneraftale.
Indgået partneraftale med salg direkte fra Solvia Bank (Sabadell) med nu over 4000 boliger.
Der er også en til dig – priser fra 50.000 euro.

Finansering.
Vi har et rigtig godt samarbejde med Deutsche Bank i La Zenia. Vi kan være behjælpelig med boliglån (flexlån).
Der kan lånes op til 80% med residencia og 60% uden residencia.

Advokat.
Uafhængig advokatbistand er altid at foretrække og vi har i det sidste mange år brugt.  M&S INTEREALTY, SL –  www.interealtys.com

Ring eller skriv til os – så finder vi din drøm på Costa Blanca.

Solhilsner Brian mobil .21372746 – info@casanielsen.com

Livsberetninger om livet for en dansk familie på Costa Blanca
Fortalt af Jætte – livsnyder, globetrotter, eventyrer, viv til ”Brian diesel”…. men først og fremmest MOR
Tilmeld dig dette personlige og velskrevne  nyhedsbrev på https://www.facebook.com/groups/648240672010284/

Leave a Reply